LIKA SOM HALLON

LIKA SOM HALLON

måndag 16 februari 2015

GOD MORGON VÄNNER!


Någon mer som jobbar på barnens sportlov?

Jag känner en sådan press att alla andra är lediga förutom jag (det är väl bara inbildning). Jag vill vara med på allt som killarna ska göra. Från biobesök till matcher. Men, men någon måste ju jobba och nu är det min tur. :-(

Hur mår ni annars?

Själv så mår jag helt okej. 
Testade en ny sorts müsli igår och den var lika god som dom andra jag brukar göra. 

Vill ni ha receptet så kommer det här:

Annikas müsli

1 dl nötter
1 dl russin
1 dl solroskärnor
1 dl svarta sesamfrö
1 dl linfrö
2 msk chiafrö
2 msk baobab pulver
1 dl vatten 
1/2 dl kallpressad olja
1-2 tsk ekologisk vaniljpulver
1/2 tsk salt

Ställ ugnen på 225°. Bland allt förutom baobabpulvret. Strö ut i en ugnsform och ställ in den i ca 10 minuter. Ta ut formen efter bara 3 minuter och rör om så inte det yttersta blir bränt. Gör gärna det några gånger så det blir en jämn värme på müslin.

När 10 minuter har gått så ta ut formen och strö över baobabpulvret och blanda runt. Häll inte i pulvret innan det har varit i ugnen för då försvinner vitaminerna från baobabfrukten.








Svarta sesamfrön är precis lika goda som vanliga sesamfrön.





Har hällt över Baobabpulvret här och ska blanda ihop det och hälla müslin i en burk med tättslutande lock. 





Kan inte bli bättre start på dagen med en skål fil och 2 skedar hemmagjord müsli.


NU FÅNGAR VI DAGEN VÄNNER.


KRAM ANNIKA


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar