SKALDJURSPAELLA MED CHORIZO OCH VITLÖKSYOGHURT.
2 port.
1. Koka upp 4 1/2 dl vatten, en tärning kycklingbuljong och ett paket saffran i en kastrull. (saffran kan uteslutas)
2. Vitlöksyoghurt: blanda 1 dl matyoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1/2 tsk flytande honung och 1 krm salt i en skål. Ställ in i kylen tills maten är klar.
3. Skär 1 röd paprika, 1 tomat och en förpackning chorizo i mindre bitar.
4. Stek allt i lite olivolja i en rymlig stekpanna. pressa nere 2 vitlöksklyftor. Krydda med 1 tsk paprikapulver, 2 krm cayennepeppar och 1 krm salt. Fräs i ca 3-4 minuter.
5. Häll av risonin och blanda ner i stekpannan tillsammans med 1 burk av skaldjur.
6. Strö 1/2 ask persilja över pallen och servera med vitlöksyoghurten.
SMAKLIG MÅLTID
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar