När det gäller att planera middagar så blir det inte den dagen som vi skrev och sen när vi väl ska ha middagen som vi har skrivit, JA då har jag glömt handla alla ingredienser som till middagen ikväll och sen har några ingredienser redan använts till middagar innan i veckan.
DET ÄR VI DET I ETT NÖTSKAL. :-(
Men, men jag skriver receptet till er som det ska vara:
SKALDJURSPAELLA MED CHORIZO OCH VITLÖKSYOGHURT.
2 port
Koka upp 4 1/2 dl vatten, 1 kycklingbuljong och 1 paket saffran )kan uteslutas) i en kastrull. Tillsätt 1 1/2 dl risoni och koka 11-12 min.
Vår risoni såg ut såhär.
Vitlöksyoghurt: blanda 1 dl matyoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1/2 tsk flytande honung och 1krm salt i en skål.
Skär 1 röd paprika, 1 tomat och 1 förp chorizo i mindre bitar.
Stek allt i lite margarin i en rymlig stekpanna. Pressa ner 2 vitlöksklyftor. Krydda med 1 tsk paprikapulver, 2 krm cayennepeppar och 1 krm salt. Fräs 3-4 min.
Häll av risonin och blanda ner i stekpannan tillsammans med 1 burk kräftstjärtar eller räkor (avrunnen).
Strö 1/2 ask persilja över och servera med vitlöksyoghurten.
MÅSTE TESTAS VÄNNER!
Nu har jag gjort dubbel sats och ingen paprika, ingen saffran, inga kräftstjärtar utan räkor i stället.
SMAKLIG MÅLTID
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar