LIKA SOM HALLON

LIKA SOM HALLON

fredag 7 november 2014

LINGONKYCKLING MED RIS!


Någon som har testat den godaste kycklingen ever?

Här har ni receptet.

LINGONKYCKLING!





Jag sköljer ca 1 kilo kycklingfiléer innan och skär bort alla senor. Dela kycklingen i två bitar så blir det inte så stora bitar till barnen. Lägg dom i en form.





Blanda 5 dl vispgrädde, 2 msk kycklingfond, 11/2 tsk Kinasoya och 1 dl lingonsylt (jag tar i lite mer för vi älskar lingonsylt).





Häll över blandningen på kycklingen. Ställ in i ugnen på 150° i ca 11/2 timme. 

Vill ni marinera kycklingen innan i några timmar så gör ni såhär:

MARINAD:

1 msk Kinasoya
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar.

Marinera i en plastpåse i rumstemp ca 5 tim.





Här är kycklingen färdig.





(glömde tyvärr att vända bilden, förlåt)


SERVERA MED RIS OCH SALLAD.

SMAKLIG MÅLTID

KRAM ANNIKA

1 kommentar:

  1. Har gjort liknande med fläskfilé med mycket lyckat resultat. Men detta var som rubriken säger världens godaste kyckling. Blev sjukt mör och fin. Tog lite extra rårörda lingon i samt 100g frysta lingon jag plockat förra året.
    Tack för receptet!! Kommer lagas många gånger.

    SvaraRadera