Just ikväll blev jag extra glad.
Hur ska man tolka detta om inte annat än positivt:
Mamma, jag tar en sked i stället för gaffel så jag får upp all sås till mina fiskpinnar.
Bästa betyg på min sås alltså. :-)
Vi åt i kväll detta:
Ugnsstekt Torskrygg med kokt potatis och broccoli. Till sås hade vi en Senapsås som man kan äta med sked i stället för gaffel. :-)
Barnen åt fiskpinnar istället. Dom är visst allergiska mot all fisk förutom fiskpinnar säger dom. :-(
Barnen åt fiskpinnar istället. Dom är visst allergiska mot all fisk förutom fiskpinnar säger dom. :-(
Vi börjar från början!
Fina Torskryggbitar.
Senapsåsen.
Den gjorde jag såhär:
Smälte 1 msk smör i en kastrull. Pudra över 1 msk vetemjöl och blanda ihop.
Vispa ner 2 dl vatten, ta lite i taget, vispa även ner 1 dl mjölk och lägg i en grönskasbuljongtärnig,
Nu använder jag en en buljong som inte är fast så jag tog en tesked i stället.
Denna variant är helt fri från socker och jäst. Tycker inte man behöver baka in en massa onödigt socker i matlagning om det inte behövs. Blir precis lika gott ändå men inte en aktiv pojke på kvällen när han ska ta det lite lugnt.
(även ekologisk)
Låt allt koka under omröring på svag värme i ca 2-3 minuter.
Finhacka 1/2 kruka persilja eller häll i färdighackad fryst ca 3 msk. Tillsätt 1 msk senap (gärna grovkornig).
Ta i mer av ingredienserna om ni inte tycker att det smakar så mycket.
Jag använder gärna denna:
Fredriks favorit. Väldigt god smak men ändå mjuk och len.
Sist klickar du i en dl rysk yoghurt och värmer bara upp såsen sen stänger du av plattan så att inte såsen skär sig.
SMAKLIG MÅLTID
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar