KYCKLING A´LA KALKON
Har man inte kalkon men är sugen på det, då får man ta kyckling men göra precis som med kalkon fast det är Mårten Gås på lördag! :-)
Det lät väl bra?
Det lät väl bra?
Ta två färska kycklingar
1 citron
ca 3 msk soja
100 gram smör
färska kryddor t e x persilja eller timjan.
2 morötter
2 gula lökar.
Skölj kycklingarna och lägg dom i en stekpåse.
Dela citronen och stoppa ena halvan i halsgropen så att citronen fyller ut det tomma skinnet vid halsen.
Gnid andra halvan på kycklingarna.
Blanda smöret med kryddorna, sojan, salt & peppar. Pensla kycklingen med smörblandningen och lägg in formen i ugnen på 150° i ca 2 timmar.
(jag gned in med handen för det fastnade bara på penseln så använd engångshandske)
Lägg även in morötterna och löken i påsen.
Får kycklingen för mycket färg så lägg på ugnsfolie så det inte bli bränt.
Om någon vill ha riktig kalkonkänsla och smak så kan ni fylla kycklingarna med katrinplommon, äppelklyftor och persilja.
(tyvärr så gillar inte mina barn det alls)
Låt kycklingen vila en stund innan du börjar skära den i bitar.
SÅSEN.
Skyn av kycklingarna.
3 dl vispgrädde.
Redning.
1 msk svartvinbärgelé.
Salt& Peppar.
Soja.
Sila skyn och häll den i en kastrull.
Koka upp skyn och red med mjöl.
Låt det koka i några minuter sen häller du i grädden.
Krydda med salt & peppar och till sist smaka av med sojan och gelén.
Servera denna goda måltid med ris och grönsaker.
En härlig kommentar från Adrian:
Mamma- Varför har vi marmelad till maten?
SMAKLIG MÅLTID





Inga kommentarer:
Skicka en kommentar