Ta den största kastrullen du har och häll i ca 1 liter frityrolja. Det går lika bra med matolja.
Dela kycklingbitarna i ca 4 gånger 4 cm.
Häll Pankomjöl i en stor skål och panera kycklingbitarna i mjölet.
Jag blandar i lite salt och peppar också innan jag panerar bitarna.
Värm oljan på hög värma tills ni ser att oljan börjar skära sig lite.
Lägg i bitarna försiktigt så du inte bränner dig. Jag använder en lång grilltång.
(Jag har en till att lägga ner bitarna och en annan att ta upp bitarna så det inte blir någon kontakt med rå kyckling)
Låt kycklingbitarna ligga i oljan tills dom blir gyllenbruna. Jag tar alltid upp en innan och skär ett snitt och ser så att den är klar.
Hemmagjorda Pankopanerade kycklingbitar.
Kvällens middag blev mycket uppskattad av barnen. :-)
SOV GOTT VÄNNER SÅ SES VI I MORGON
KRAM ANNIKA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar