Mycket festligheter denna helg.
Igår åt vi gott hela familjen och Elin bjöd på tårta till kaffet.
Idag ska vi ut och äta med våra vänner familjen Jeppsson.
I morgon ska vi ha släktkalas för Elin och Hugo. Det ska bli så mysigt att få rå om min kära släkt som kan komma. Det är ju så när ungdomarna har börjat jobba. Många helger blir det för deras del.
Men vi blir några i allafall. :-)
Vi ska bara ha lite brunch kl 11.00. Det är så enkelt men gott att servera nygräddade frallor med en massa goda ostar, marmelader och olika pålägg.
Till efterrätt så ska vi ha olika sorters glass som man kan välja att ha i strut eller bägare.
Tillbehören är lite olika strössel eller en god hemmagjord rabarberkolasås.
Ni måste testa denna goda sås vänner. :-)
RECEPTET KOMMER HÄR
250 gram rabarber i bitar
1 dl sirap
1/2 dl strösocker
1/2 st vaniljstång, urskrapad
1. Koka alla ingredienser 15 minuter tills det tjocknat.
2. Låt svalna och häll över i en burk som har tättslutande lock.
3. Förvara i kylen tills du ska använda den och värm precis innan servering.
SMAKLIG FIKASTUND
Plockade några rabarber i somras som jag frös in till detta speciella tillfälle.
Jag lovar er att det blir bra mycket godare om ni anstränger er att hitta vaniljstång. Har provat med vaniljsocker men blir inte alls lika gott. :-)
Här kokar det i ca 15 minuter. Jag har 4dubblat min sats denna gång så det räcker till oss alla.
Nu får den svalna tills i morgon. Sen är det bara att värma om och servera.
NU SKA HÄR FÖRBEREDAS TILL FRUKOST. FREDRIK OCH BARNEN ÄR OCH KLIPPER SIG.
KRAM ANNIKA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar