LIKA SOM HALLON

LIKA SOM HALLON

torsdag 31 juli 2014

FORTSÄTTNING PÅ REVBENSPJÄLL!


Det är lite förberedelser med revbenen men jag lovar det är värt varenda minut. 
Absolut om ni ska ha gäster för då är allt nästan klart innan förutom att dom ska grillas lite.
(och det sköter mannen i huset hos oss)

Nu är revbenen upptinade då skär ni dom i bitar. 
Lägg dom i en stor kastrull och häll i vatten så det täcker köttet. 
Sen häller ni i:

1 morot
1 gul lök
två lagerblad
flingsalt
kryddpeppar ca 10 st

Låt allt koka i ca 1 timme.
Stäng av plattan och låt köttet svalna i kastrullen med allt i.

När köttet har svalnat så lägg bitarna i en påse eller bunke. Häll i marinaden som ni tycker om och låt det ligga i kylen i ett dygn. 

Till sist är det bara att ta fram köttet från kylen en stund innan dom ska läggas på grillen.
(dom ska vara rumsvarma när dom grillas)

Det tar inte många minuter eftersom dom redan är färdiga. Det är bara så att köttet får en fin och god yta. Det kommer att bli en succé hos alla. Mina barn äter dom med god aptit och det säger inte lite vänner. :-)



Här får köttet småkoka en timme. 





Vår favoritmarinad denna sommar. Har provat att göra en egen marinad som ska vara lite rökig i smaken men tyvärr inte lyckats.

Har ni ett gott recept kanske?

Kan inte ni komma med ett gott sommarrecept så jag kan få prova något nytt?

VI SES SENARE

KRAM ANNIKA


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar