Gloster är ett vinteräpple vars skal oftast är intensiv röd färg. Man korsade äpplena Glockenapfel och Richared Delicous och resultatet blev Gloster.
Ett skalat Glosteräpple är något som de flesta äppelallergiker kan tåla. De flesta som får allergiska besvär av äpplen ä också allergiska mot björkpollen. Det beror på att äpplen innehåller proteinet Mal-d1 som är mycket likt det aggressiva allergenet Bet-v1 som finns i björkpollen.Men just denna sort Gloster innehåller lägre halter Mal-d1 och fungerar oftast hos allergiker. (absolut inte alla)
Adrian testade detta stora äpple för första gången idag och det gick bra. Han fick inga besvär varken med hosta eller kli i halsen. (men det kan komma senare)
Om man inte får tag på denna äppelsort men ändå minska risken att få i sig Mal-d1. En sådan sak är att skala äpplet innan eftersom skalet innehåller höga halter protein. Det gör även skrutten så ät inte den heller. Ett annat tips är att plocka äpplet direkt från trädet innan det har mognat helt för då har proteinet inte hunnit sprida sig i hela äpplet. Man kan även värma äpplet i micron ca 5 sek då försvinner proteinet för den tåler inte värme . Därför kan många allergiker äta äppelkaka.
ETT STORT TACK FAM SUNDELIUS SOM FIXADE DESSA ÄPPLEN TILL OSS.
KRAM ANNIKA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar