LIKA SOM HALLON

LIKA SOM HALLON

tisdag 21 januari 2014

GOD MORGON ALLA TISDAGSLÄSARE.


Jag ska minsann ringa och fråga om Anticimex kan komma och ta bort alla våra förkylningsbakterier.
Ännu en dag som både jag och Fredrik är helt utslagna med denna dryga förkylning.
Jag ska inte träffa en människa resten av denna vinter. Man kan ju bli smittad igen. :-)



Nu är det helrenovering som gäller för min och Fredriks del.
Tur att barnen inte har fått det ännu men, men det är bara att vänta så kommer deras förkylning också som ett litet brev från posten. Hi, hi.

Jag har inte så mycket att berätta i dessa förkylningstider för det händer inte mycket just nu.
Jag kan alltid visa er den goda maten som vi åt i fredags:


VITELLO TONNATO



1 st fläskfilé
salt & peppar
smör att steka i

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet och salta och peppra det. Bryn köttet i en stekpanna runt om så den får en fin färg. (den ska inte bli klar)
Lägg köttet i en ugnsform och stek färdigt i ugnen ca 20-30 minuter. Den ska inte vara rosa i mitten men inte bli torr heller.
Låt köttet kallna sen skär det i tunna skivor och lägg upp det på ett fint fat.

Såsen till:

1 burk tonfisk
1 dl majonäs
1 stor vitlöksklyfta
salt & peppar

Kör tonfisk, majonäs och vitlöken i mixern. (jag använde en mixerstav)
Krämen ska bli slät och fin.
Smaka av med salt och peppar.

Ringla såsen ovanpå om ni vill eller så kan var och en ta själv.
Lägg coctailskapris på.

SMAKLIG MÅLTID!

Jag hade fyra fläskfiléer till fyra vuxna och fem barn. Sen gångade jag såsreceptet med tre men det blev en del över.

NU FÅNGAR VI DAGEN VÄNNER

KRAM ANNIKA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar