LIKA SOM HALLON

LIKA SOM HALLON

torsdag 16 januari 2014

EN EFTERRÄTT TILL HELGEN


Här hemma äter vi aldrig efterrätt förutom när vi har gäster.
Och det ska vi ha i morgon. Så då passade jag på att förbereda denna smarriga efterrätt som ska stå och stelna tills gästerna kommer. :-)





VIT CHOKLADSMOUSSE.

4 port.

1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl Kesella
150 gram vit choklad

Vispa grädden men inte så hårt. Smält chokladen över vattenbad. (inte i micron)
Blanda ner kesellan i chokladen och vispa lite lätt.
Vänd ner vispgrädden försiktigt
Häll upp i glas och ställ in i kylen och låt det stelna.



Nu har jag hällt smeten i stora cupglas för det ska hällas på lite varma hallon när den ska serveras i morgon. Även en chokladpinne ska stickas ner.
Men jag gjorde dubbel satts till 8 personer och det blir inte jätte mycket.



Denna enkla dessert är sååå god och populär här hemma.

SMAKLIG EFTERRÄTT.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar