LIKA SOM HALLON

LIKA SOM HALLON

torsdag 5 februari 2015

HEJ KÄRA LÄSARE!


Hur mås det idag?

Här är det full action som vanligt. :-) Lika bra det så man har något att göra. 

Måste tipsa er om ett smarrigt recept som ni förbereder dagen innan. 

GRILLADE REVBENSPJÄLL

DAG 1.

Köp en stor bit revben och dela i bitar. Lägg alla bitarna i en stor kastrull och fyll med vatten. Lägg i en delad gul lök, två delade morötter, lagerblad, vitpepparkorn ca 10 st och ca 1 msk flingsalt. 

Låt allt koka upp och låt det koka i 1 timme. 

Ställ kastrullen åt sidan och låt köttet dra i vattnet tills det svalnat. Häll av vattnet och marinera bitarna i valfri glacé som du gillar. Lägg bitarna i en plastpåse om glacén är rinnig. 
Jag har tagit en med BBQsmak så det smakar lite rökigt (precis som Amerikanska sparribbs). Låt köttet ligga i marinaden över natten i kylen.


Dag 2


  Precis innan du serverar så grilla köttet antingen på grillen ute eller i ugn i ca 15-30 minuter. Bara tills dom blir genomvarma och får en fin yta. På ca 200°.





Mina revben innan dom ska in i ugnen. 

Det räcker med en god hemmagjord coleslawsallad till och en god sallad. 

Så bra middag till dagar då middagen ska serveras direkt när man kommer hem efter aktiviteter. 
Här hemma måste det planeras på minuten idag. 
Mannen jobbar ikväll och Adrian spelar basket till 17.15. Snabbt hem och fixa middag sen ska jag iväg kl 17.30 med min kära syster. 
Det är nämligen vår kväll ikväll då vi bara ska mysa i Surbrunnsparken på Hälsomässa. 
Det ska bli kul att bara gå och strosa och titta på allt som säljs. 

VI SES SENARE

KRAM ANNIKA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar